- Bedeni terketmeden ruhi lezzetleri alamazsin. Hasan Akar
- Zihnime atip eylemini geciktirdiklarim yada yapmadiklarim yada unuttuklarim bazı yolları tıkıyorlar.Beni tutuyor Mesgul ediyor. Yoruyor. En basitinden uc noktalara kadar bu böyle işliyor … Yemek yaparken farkettim bunu. Yemek yaparken boyle mesgul ederse genel hayat akisinda ne kadar tikaniklar ve kilitler olusturur dusunulmeli. Bunlardan sürekli kurtulmalı.
- Enerjimi somuruyor insanlar. Buna firsat verme. Zihnini kontrol et oncelikle.
- Demek daha zamani gelmemis. Bil ki seni sikan seyle ilgili imtihandasin ve imtihanin süruyor demektir. Teslim olmamak isi daha zorlastiracagi gibi bu imtihan ve ders surecini uzatacaktir. Yeterince sikilmiyor musun ve daha fazla bu imtihani uzatmanin ve zorlastirmanin ne anlami var ki inat ile teslim olmamak ile diretiyorsun. Sikiliyorsan ders tamam olmadi demektir. Uzerine git teslim ol dersini anlamaya calis emin ol ki zamani gelince anlamis olacaksin. Daha dogrusu anladiginda zamani gelmis olacak.
- Dusunduklerin yazmaya deger mi. Sor kendine dert ettiklerin kafaya taktiklarin mesele ettiklerin ne kadar bir baskasina soylemeye yazmaya veya tarihe not dusmeye layiktir. Her aklina duseni isleme sokma. Zihni mesguliyet ciddi enerji harciyo. Sen gereksiz seylerle zihni mesgul edersen hak yer bulup zihinde kalamaz. Yanlislar zihni isgal ettikce nasil akil dogruyu bulacak. Sen once bir tasfiye et zihnini. Hic birseye gereginden fazla yer verme. Bos yere zihin enerjini tuketme. Ayrica her meseleyi butunuyle kendine yuk etmek zorunda degilsin. Kendinle konus. Baskalarininda aklina danis ve yardimina muracaat et.
Hasan abi der ki : düşünmekten utanmıyorsan söylemekten de utanma. Ve yine der ki : kendini esaretten kurtarman lazım. Aklın hasetten tasavvurun işgal altında!
- Cogu insan ornegin yemek ile Motive oluyor. Ya sen?
İlim seni yemek kadar motive etmiyorsa ne işe yararsın? Necisin sen ?
- Daha yolun basinsa bile degilim …
- İş üret amele : Mukemmeliyetcilik beni tutuyor ve duraksatiyor. Birseyi yapmam ve harekete gecmem veya tamamalamamdaki en buyuk ve ciddi engellerden biri de mukemmeliyetci mantikla dusunmek. Belkide mukemmeliyetci demek doğru degildir. Anlamaya calisacak olursak bu :
- Birseyi yapmayi sartlara bagliyorum
- Ayrintili dusunerek kucuk ayrintilar buyuyor
- Dusundugum sekilde mi olmak zorunda ?
- Bir adim sonrasinin planini yaptigimdan duruyor.
- Boyle durmus kalmis cok yarim is var
- Yapacagim kucuk is bile olsa ona bir sistem kurmaya calisiyor zihnim.
- uretmeye degil gelistirmeye odaklaniyorum daha cok ve bunu bazen farkedemiyorum bile
- fakat şunu da çok tecrübe ettim burada yazdığım farkındalıklara binaen çözüme ve kolaylığa yönelik hareket ettiğim zaman hiç problem çıkmıyor, demek zorlaştıran benim
Hizli uretim icin sistem iyidir ama sistemi gelistirme cabasi diger taraftan zaman kaybi hem kaldi ki is mi uretceksin sistem mi gelistireceksin hem de bu yapacagin is icin mukemmel bir sistem sart mi
Oyleyse farket ve su soruyu sor maksat hasil oluyor mu. Uretim gerceklesiyor mu. İs cok mu uzuyor. Pratikligi yakaladin mi. Esas yapman gereken ne. Sistemle mi ugrasacan pratige mi gececeksin. Tercihini yap. Amelelik yapma is uret.
- 45 dk risale okundu. 2 saat bogucu dunya meseleleri. Rabbim beni bundan koru…
- De ki: İster misin arınasın? Naziat:79
- Nasil ki hersey bizim payimiz cuzi cuzi iradedir. Bu herseyde boyle. Mide yemek orneginde boyle oldugu gibi. Bir hakikat kesfinde, kendini tanimada birseyi istemede birseyden kurtulmada arinmada dahi boyle. Sen sadece istiyorsun bunu ifade ediyorsun. Rabbim gerisini sana lutfediyor. En basitinden bir terk ile birlikte bir fiil ortaya koymakla bir istemek bir dua gerceklestirmek buna vesile olabilir. Bir tercih yap hakikate bulmaya niyet et. Tenbelligi birak ve gerekli adimi at. Gerisini Allaha birak.
- Hakikat sarayları : Bazen bir hakikat, bir hukum, bir kanaat, bir eylem, bir sonuc ortaya koymak bina insa etmek gibi malzemelerin terkip ve isciligiyle ortaya cikiyor. Sen dimag ve vicdan dunyalarina gerekli malzemeleri toplarsin ve topladigin gibi bunlari dogru da kullanmali ve insaa etmelisin. Boylece topladiklarin bir anlam ifade ettigi gibi gereksiz bir manevi yuk de olusturmaz. Oyleyse sen hakikat binanin ve sarayinin insaasinda sabirli ve dikkatli ol.
Bu acidan hazir bir hakikat gordugunde. O hakikat sarayini dikkatle temasa et ve uslubunca musaade varsa icine gir kurallarinca seyret. O muhtesem saraylara hurmetsizligi ismam eden yuzeysel, dikkatsiz ve sabirsiz bir acelecilikle bakma. Sarayin hakkini ver ki sarayda sen layikinca agirlanabilesin.
- Tasavvuruna saglam bir kapi yap yada bir kapici koy. Onune gelen girmesin.
- Bir eşyayı bile incitmek istemezken, neden insanı incitiyorsun ?